Мером у Рубіжному залишається місцевий сепаратист Хоменко


Невидимки без минулого і сьогодення? Ті, хто закликав боротися проти України, її державності, її армії – у зайнятих терористами містах – зараз, уже у визволених, залишилися на місцях. Яких, детальніше Алла Матюшок.

Бойовики пішли, а ті, хто активно їм допомагав, – залишилися. Олександр Хоменко – мер Рубіжного – один із них. Ще місяць тому – за його розпорядженням – знімали українські прапори, захоплювали адмінбудівлі, будували барикади і бомбили нашу армію. А ось відео мітингу, де Хоменко закликає жителів бойкотувати президентські вибори і прийти на референдум.
– Робити заяви що ми хочемо бути в Євросоюзі, але пенсії ви будете отримувати як українці, я вважаю це протизаконно. За митний союз!

Весь сепаратистський рух у Рубіжному – проходив під його керівництвом. Три дні тому – місто звільнили, над мерією підняли український прапор, але Хоменко досі сидить у кріслі градоначальника.

Місцеві жителі, які виступали за єдину країну і змушені були тікати з Рубіжного – обурені. Бояться досі зрадників – начальників прокуратури, міліції, які так і залишилися на своїх місцях.

– Вони посміхаються наче так і треба. Їх саджати треба, стріляти, не знаю, ну щось із ними треба робити. Це запеклі сепаратисти, виховують дітей у негативній Україні.

Ось знімки, які місцеві жителі розміщують у соцмережах. Прізвище Хоменко – тут фігурує у всіх сепаратистських планах. Тільки от чи є ці матеріали в СБУ та Генпрокуратурі? Чи знають там, що українським містом керує той, хто закликав вбивати українських військових – невідомо.

Віктор Медвідь, юрист:

– Держслужбовців, чиновників тощо, тобто, вони залишаються на місцях. Змінюються керівні органи, а схеми корупційні продовжують працювати.

І це не поодинокий випадок. Після звільнення Слов’янська – містом теж залишилися керувати сепаратисти. Поки журналісти не здійняли галас. Також досі на посаді секретаря Лисичанської міськради залишається Тетяна Винник.

Це вона – писала Путіну і Меркель – просила “надати негайну допомогу в боротьбі з українською армією”.

Максим Осовський, переселенець із Лисичанська:

– Вони активно просували цю точку зору, що “ми – слов’яни, ми повинні бути росіянами”, за “Русский мир”.

Від кого ж тоді влада звільняє Донбас – якщо головні сепаратисти не тільки почуваються вільно, а й залишаються у своїх кріслах? За це несуть відповідальність і ті, хто їх ставив.

Алла Матюшок, Василь Меновщиков, Подробности, телеканал “Інтер”.


Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ukUkrainian