Експерт прокоментував проведення реформ в “Укрзалізниці”

За час роботи Войцеха Балчуна головою “Укрзалізниці” жодних передумов до реформи залізниці немає.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор консалтингової компанії “Вільям Інвест” Віктор Медвідь.

“Жодних передумов до реформи залізниці немає. Наразі від Балчуна не заявлено навіть план реформи. Наприклад, про швидкість пересування рухомих складів, або ж поліпшення їхньої якості обслуговування. Тому можна говорити про те, що Балчун не кваліфікований фахівець”, – сказав В. Медведь.

За словами експерта, Балчуна навряд чи вдасться притягнути до відповідальності за невиконання своїх службових обов’язків.

“Адже його і призначили без необхідного конкурсу. У нас у країні не працюють багато законів і правил, тому говорити про притягнення до відповідальності Балчуна – це чистої води популізм”,- сказав В. Медведь.

За словами експерта, “Укрзалізниця” повинна була не піднімати ціни на перевезення, а впорядкувати фінанси залізниці та подолати корупцію.

“Щоб прибрати корупційну складову потрібно впровадити конкуренцію. Тобто конкуренцію на експлуатацію залізничного полотна. Також інші компанії мають пропонувати свої поїзди. Жодного з цих пунктів у програмі Балчуна немає”,- уточнив В. Медведь.

Експерт зазначив, що підвищення тарифів на перевезення не змінить надання якості послуг у поїздах.

“За чинної моделі навіть десятикратне підвищення цін не принесе нічого позитивного. Адже вони ці гроші освоять моментально. У підсумку якість послуг, що надаються, не покращиться”,- наголосив В. Медведь.

Нагадаємо, Балчун заявив, що реформування “Укрзалізниці” триватиме роками і тільки за наявності безумовної політичної підтримки можливе проведення системних змін.


Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ukUkrainian