Свобода в розпорядженні держкоштами штовхає українських реформаторів на невиправдані витрати – експерт

Необмежена витрата державних коштів штовхає українських реформаторів в умовах складної економічної ситуації в країні на невиправдані витрати.

Таку думку висловив директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Це називається розбещення співробітників цих структур. Це просто подачки і корумпування органів. Держава перебуває в поганому економічному стані, але при цьому органи управління живуть розкішно, шикують органи прокуратури, МВС – шикарно”, – зазначив експерт.

За його словами, від збільшення вартості автомобіля або оргтехніки ефективність роботи реформаторів не підвищиться, проте спокуса витратити більше державних коштів у них завжди візьме гору.

При цьому В. Медведь додав, що при зростанні бюджету на утримання різних державних управлінців зростає з року в рік, тоді як видатки на різноманітні соціальні статті, утримання інвалідів, дітей сиріт, охорону здоров’я тощо суттєво скорочуються.

Нагадаємо, Кабінет міністрів скасував на 2017 рік застосування граничних сум видатків на придбання легкових автомобілів, меблів, обладнання, комп’ютерів та мобільних телефонів для державних органів, залучених до реалізації комплексної реформи державного управління. Про це йдеться в постанові уряду №647 від 18 серпня.


Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ukUkrainian