Експерт: В Україні ігнорують права громадян, які їздять на автомобілях із литовськими номерами

В Україні ігнорують права громадян, які їздять на автомобілях з литовськими номерами.

Таку думку під час прес-конференції в інформагентстві ГолосUA висловив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь.

“Держава починає залякувати людей, спочатку запроваджуються штрафи, потім іде конфіскація автомобілів, щоб максимально репресувати населення, і в основному його маргінальні групи”, – уточнив В. Медведь.

“Безумовно, я б не рекомендував купувати автомобілі з іноземними номерами, оскільки кількість ризиків набагато більша, ніж вигода. Ви витратите на машину 1,5 тис. доларів і за рік цей автомобіль можуть у вас забрати”, – наголосив експерт.

За словами фахівця, тут метод психологічних дверей – посилили одне, друге, а потім не виключено, що на цих автомобілях їздитимуть співробітники правоохоронних органів, тобто, є кому їздити на цих машинах.

“Це питання має регулюватися у Верховній Раді, але там лобіюються тільки інтереси сильних і багатих людей”, – підсумував В. Медведь.

Нагадаємо, незаконно ввезені авто на литовських номерах в Україні можуть конфіскувати.

Митний департамент Литви відзвітував про результати перевірок законності експорту авто в Україну. Згідно зі звітом митного департаменту Литви, понад 59 тис. автомобілів було вивезено з Литви в Україну в обхід наявних законодавчих норм, тобто з грубими порушеннями митних правил.

Як зазначають експерти, це може серйозно вдарити по так званих власниках авто на литовських номерах, які завезли їх як співробітники компанії. У Литві дуже жорстко карають за приховування податків, повідомляє Verslo žinios.

Власники або акціонери таких литовських фірм можуть бути звинувачені відразу за трьома статтями литовського кримінального кодексу. Це розтрата коштів підприємства, несплата податків і масове наймання нелегальних працівників на роботу (адже за документами, українські “власники” литовських авто – це водії таких компаній).

Українські власники таких автомобілів на литовських номерах, що завезені на територію нашої країни за допомогою помічених у шахрайстві компаній, матимуть серйозні клопоти. Зокрема, під час перетину кордону України з однією з європейських держав таке авто може бути конфісковане. Або якщо українська влада отримає дані про такі незаконні авто, вона сама може виявляти, затримувати і конфісковувати ці автомобілі.


Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ukUkrainian