Арешт і позбавлення водійських прав – адекватне покарання за водіння в нетверезому стані. Віктор на пресконференції Голос Юа


Більшість ДТП в Україні не пов’язана з водінням у п’яному стані.

Про це на прес-конференції ГолосUA розповів директор консалтингової компанії “Вільям Інвест Експерт” Віктор Медвідь.

“Статистика свідчить про те, що близько 20 % ДТП включає людей у стані сп’яніння. 80 % ДТП не пов’язані з помилкою водія, зокрема з його сп’янінням. З них 44 % – у зв’язку з маневруванням на дорозі, тобто зміною напрямку руху, і близько 20 % пов’язані з перевищенням швидкісного режиму. Основною причиною проблем із ДТП є те, що наша інфраструктура залишилася на рівні 90-го року, кількість автомобілів збільшено за різними оцінками від 3 до 5 разів. Сьогоднішні дороги не відповідають вимогам, які б дали можливість спокійно провести відповідні маневри або правильно регламентувати швидкісні режими”, – сказав Віктор Медвідь.

На думку експерта, збільшення штрафів за водіння в нетверезому вигляді не допоможе безпеці на дорогах.

“Я вважаю, що основним фактором, який може зменшити кількість ДТП, зокрема зі смертельними наслідками, є не боротьба з тими людьми, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, а саме з покращенням транспортної інфраструктури. Безумовно, збільшення штрафів не дає того ефекту у зв’язку з розшаруванням доходів населення. Для когось цей штраф є піврічною зарплатою, для когось це штраф щоденного заробітку. Я вважаю, арешт і позбавлення водійських прав – адекватний захід”, – сказав Віктор Медвідь.

Нагадаємо, увечері 11 липня 2020 року за 5 кілометрів від Києва на Старообухівській трасі сталася автомобільна аварія, в якій зіткнулися легковики Hyundai і Mercedes. За попередніми даними, загинуло троє людей.


Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ukUkrainian