By protesting, Ukrainians can force the government to cancel the decision to raise prices

Українська система влади сьогодні спрямована на максимальний тиск на активістів, які проводять соціальні протести. У цих людей регулярно проводяться обшуки, людей залякують.

Таку думку під час прес-конференції в інформаційному агентстві “ГолосUA” висловив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь.

Інтереси захисту людей у нашій державі зводяться нанівець, заявив експерт.

“Підвищення цін в Україні буде завжди. Питання в тому, що принцип підвищення вартості на товари і послуги, зростання цін має бути пропорційним доходам населення. Насамперед це стосується соціально незахищених верств населення. Цього принципу в нас не дотримуються”, – підкреслив В. Медведь.

На думку експерта, принцип коригування підвищення цін неправильний. Ціни підвищуються у нас не плавно, а ривками – одразу на 50% або на 100%. Це відчутно і серйозно б’є по бідному населенню. Люди щоразу змушені переживати цю шокову ситуацію. Фактично все це призводить до зміщення рівня життя українців до рівня бідності. Люди не можуть забезпечити собі мінімального рівня достатку. Як результат, люди будуть відмовляти собі в усьому, переходити з дорожчих продуктів харчування на дешевші, з натурального одягу на штучний.

“До 2014 року українці могли дозволити собі відвідувати заклади громадського харчування. Зараз люди купують “Мівіну”. “Мівіна” – це індикатор платоспроможності населення. Нині йде зростання споживання цієї “Мівіни”. Навіть у центрі Києва школярі сидять біля “Сільпо” і їдять цю “Мівіну”. Владі необхідно проводити політику, орієнтовану на інтереси населення. Наша держава заможна, а про населення чиновники забувають і думають про тяжке соціально-економічне становище українців тільки перед виборами”, – зазначив В. Медведь.

На думку експерта, влада користується тим, що є недовіра до інституту громадського протесту, зараз нівелюється ефект протесту, і цим користуються органи влади на всіх рівнях. Громадяни нашої країни песимістично налаштовані, немає ніяких акцій і мітингів на цей час навіть у зв’язку з тим, що влада має намір підняти вдвічі ціни на проїзд у громадському комунальному транспорті. Люди забувають про те, що завдяки пікетам і акціям протесту багато постанов можна скасувати – і чиновники як ухвалили рішення про підвищення цін, так можуть його і скасувати.

В. Медведь додав, що система максимально репресує активістів соціальних протестів, у них регулярно проводять обшуки. Людей залякують. Оскільки наш народ песимістично налаштований, то влада ігнорує його взагалі, при цьому в країні збільшується градус радикальних настроїв.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish