Expert: Cameras to record traffic violations in Kyiv will not have any effect

Для фото- та відеофіксації порушення правил дорожнього руху в столиці встановлюють обладнання, яке не дає змоги впізнати обличчя водія. Тому кожен водій зможе оскаржити штраф у суді.

Про це в коментарі ГолосUA розповів Координатор руху “Взаємодопомога” Віктор Медвідь.

За його словами, техніки для фіксації порушень правил дорожнього руху в Києві багато, але наразі недостатньо. Крім того, потрібно встановлювати відеокамери, які б фіксували обличчя водія, інакше жодного позитивного ефекту від нововведення не буде.

“Якщо немає фіксації обличчя водія, то немає можливості довести, що за кермом був він. Камери повинні мати можливість у русі зафіксувати не тільки фото номера автомобіля, а й фото людини для можливості її розпізнавання”, – зазначив Медведь.

Він розповів, що також під великим питанням опрацювання зафіксованого технікою порушення, а отже і покарання за нього.

“Кількість порушень ПДР знизиться, якщо система працюватиме автоматично й оперативно. Але є прецеденти, коли камери зафіксували порушення правил дорожнього руху, але обробка цієї інформації не відбувається. Таких фактів – тисячі. Тому важливо, щоб була не тільки фіксація, а й автоматичне формування документа про порушення ПДР і розсилка з повідомленням водіїв”, – розповів експерт.

Нагадаємо, влада очікує, що фотофіксація порушень ПДР запрацює восени.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish