Several billion will be needed to replace the capital's minibuses with buses

Для того, щоб прибрати всі маршрутки з Києва і замінити їх автобусами, знадобиться кілька років і мільярдів гривень.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь.

“Грошей у бюджеті на цю процедуру не передбачено, відповідно позбутися маршруток стане можливо через кілька років. Якщо все буде, як декларується, то приватні перевізники просто підуть з ринку. Якщо ні, то втілити цю ініціативу стане просто неможливо. Головна перешкода для реалізації цієї ідеї – фінансування. Хтось повинен купити великі автобуси. Приватникам залишиться або укрупнюватися, або йти з ринку”,- сказав В. Медведь.

За його словами, щоб прибрати всі маршрутки з Києва і замінити їх автобусами, потрібно кілька мільярдів гривень.

“Для старту потрібен щонайменше мільярд гривень. У сукупності для цього знадобиться кілька мільярдів гривень”,- резюмував В. Медведь.

Нагадаємо, у Києві розроблять програму з підвищення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки. Планують прибрати маршрутки та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв.

Наразі 40% маршрутних таксі в столиці курсують незаконно. Міська влада пропонує прибрати з доріг маршрутки, а також оновити парк муніципального транспорту. 2 жовтня на пленарному засіданні КМДА депутати ухвалили рішення розробити Міську комплексну цільову програму розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки.

На підготовку документа Департаменту транспортної інфраструктури КМДА дали 6 місяців


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish