Експерт: Чутки про подорожчання проїзду запускає влада, щоб дізнатися, наскільки можна “знахабніти”

Та чи інша негативна інформація, що просочується в ЗМІ, зокрема й нещодавня “качка” про підвищення вартості проїзду в столичному метрополітені, може запускатися і самою владою з метою подивитися на реакцію громадськості та ступінь можливого обурення.
Про це під час пресконференції в ГолосUA заявив директор консалтингової компанії “Інвест-експерт” Віктор Медвідь.
“Якби витік інформації не отримав би в суспільстві такого бурхливого обурення і заперечення, то підвищення тарифів у метро ми побачили б дуже незабаром. А так влада вирішила на певний час “пригальмувати”. Але мене, як фахівця, цікавить інше питання: а яка об’єктивна вартість проїзду в метро? За різними оцінками експертів, вартість коливається від 1 гривні до 3 гривень, причому остання цифра неодноразово й офіційно озвучувалася владою”, – зазначив експерт.
За словами В. Медведя, до КМДА вже надіслано запит із проханням прояснити схему тарифоутворення, але, на жаль, навіть через відведений згідно із законом час для відповіді, реакції від чиновників не було.
Нагадаємо, напередодні в столичних ЗМІ з’явилася інформація, що влада Києва має намір підвищити вартість однієї поїздки у громадському транспорті до 5 грн.
Раніше голова КМДА Олександр Попов заявляв, що за розрахунками Київського метрополітену, проїзд у столичній підземці в 2013 р. має коштувати 3,03 грн. Водночас О. Попов зазначав, що до кінця 2013 р. проїзд у київському транспорті дорожчати не буде.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian