У 2015-му році Україна житиме за антисоціальним бюджетом – експерт

У 2015-му році Україна житиме за антисоціальним бюджетом, який призведе до стагнації економіки.

Про це під час брифінгу заявив експерт Аналітичного центру “Призма” Віктор Медвідь, передає кореспондент ГолосUA.

“Соціальна політика держави на наступний рік відображає заохочення системи, коли бідні стають жебраками, а “середнячки” стають бідними”,- вважає експерт.

В.Медведь нагадав, що індексація доходів на 2015-й рік відбулася тільки для однієї категорії населення – це діти-сироти. “Для 40 тисяч дітей-сиріт допомогу збільшили на 40%. Усі інші – вчителі, медики, пенсіонери, інваліди опинилися під ударом”,- зазначив він.

За словами експерта, через це купівельна спроможність населення й надалі стрімко падатиме, внаслідок чого відбудеться стагнація в економіці. “Коли соціальні виплати зменшуються, споживчий попит теж знижується. Наразі Україна фактично вже банкрут, тому що половина трильйона гривень, які планується в економіку країни, – це “короткі гроші”, які будуть витрачені на погашення інших боргів. Крім того, що борги збільшуються, ні до чого хорошого така політика не призводить. Політика мала бути така: країна бере зовнішні запозичення, інвестує їх у виробництво, а потім повертає борги з виручки від нового виробництва, плюс ще й заробляє прибуток. А сьогодні Україна тільки збільшує обсяг боргів, але економічної та соціальної ефективності від цього немає”,- пояснив він.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian