Повышение цен на алкоголь спровоцирует увеличение доли контрафакта - эксперт

Повернення державного регулювання цін і встановлення мінімальної вартості алкогольних напоїв зробить виробництво сурогатного спиртного більш привабливим.

Таку думку висловив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Що вищі ціни, то вища доцільність зробити підробку. Чим нижчі ціни, тим менше сенсу підробляти продукцію, тому що економічної рентабельності для випуску малих партій немає”, – зазначив експерт.

За його словами, вартість виробництва упаковки залежить від обсягу – що менша партія, то вища вартість, тому у великого виробника завжди собівартість продукції буде вищою, ніж у контрафактників.

Водночас, як пояснив В. Медвідь, легальний виробник обтяжений податками і зборами – і чим вищий податковий тягар, тим привабливіший випуск контрафакту.

“У нас зараз практично все підроблене – починаючи від електрокабелів і закінчуючи молоком”, – додав експерт, уточнивши, що якістю продукції має займатися суто Держспоживнагляд.

Нагадаємо, Кабмін повертає регулювання цін на алкогольні напої шляхом встановлення мінімальних цін. Це рішення було мотивоване зростанням контрафакту і численними випадками отруєнь сурогатом.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian