У подорожчанні проїзду в київських маршрутках зацікавлена влада

У подорожчанні проїзду в київських маршрутках до 7-9 гривень зацікавлена влада.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з питань транспорту Віктор Медвідь.

“У нашій країні в усіх галузях існує сімейний підряд у рамках корупційної системи. Усе так побудовано, що приходить новий керівник департаменту транспорту і під його зв’язки та взаємовідносини вибудовується ринок. Насправді конкурентних умов на ринку транспортних перевезень у столиці, як і в інших містах, немає. Здебільшого відбувається фальсифікація результату конкурсу і лобіювання своїх компаній, або пряма участь за рахунок оформлення транспортних засобів на родичів. Наприклад, екс-губернатор Кіровоградської області володіє масою транспортних компаній, які працюють на нього. Якщо глибоко капнути, то підвищення вартості пов’язане з владою. Відповідно виникає питання, чи зацікавлена влада в об’єктивній і низькій рентабельності цих перевезень. Звісно, ні, бо це удар по їхній кишені. Відповідно, у подорожчанні проїзду в київських маршрутках зацікавлена влада”, – сказав В. Медведь.

За словами експерта, проїзд у столичних маршрутках з початку 2018 року залишить 7-9 гривень.

“За деяким транспортом вартість проїзду буде варіюватися від 7 до 9 гривень з початку 2018 року. Вартість проїзду зросте з однієї з причин через підвищення цін на запчастини та паливо. Друга – продовження корупційного навантаження і розвитку корупційного тиску для максимальної реалізації прибутку”, – наголосив В. Медведь.

За його словами, якщо прибрати корупційну складову, то реальна вартість проїзду в громадському транспорті та, яка є зараз, – від 5 до 7 гривень.

“Питання в тому, що ця ціна формувалася давно, ще рік тому. Відповідно, ніхто не буде вже занижувати або залишати вартість проїзду такою самою. Підняття ціни до 9 гривень – пряме завищення вартості проїзду. Якби ця сфера була збитковою, у нас би масово скорочувалися кількість перевізників. Цього на сьогоднішній момент не відбувається. Тому галузь пасажирських перевезень не є збитковою, за нинішніх умов вона генерує 30% річних чистого прибутку”, – резюмував В. Медведь.

Нагадаємо, Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко заявив, що проїзд у маршрутках столиці підніметься з 5-6 гривень до 8-9 грн. Подорожчає також і вартість приміських маршруток: з 12-16 гривень до 20.

Видання зазначає, що ціна літра бензину марки А-95 з початку осені зросла на 12%, дійшовши до 28 грн за літр. А вартість дизпалива збільшилася на 14,7% – до 26 грн.

“Це найбільша надбавка, яку демонстрували ціни на стелах АЗС цього року”, – ідеться в матеріалі.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian