Проїзд у столичному транспорті подорожчає на 50% від сьогоднішнього тарифу – експерт

Ціни на проїзд у муніципальному транспорті Києва однозначно підвищуватимуться.

Таку думку під час прес-конференції в інформаційному агентстві “ГолосUA” висловив директор консалтингової компанії “Інвест-експерт” Віктор Медвідь.

Ціни на проїзд однозначно підвищуватимуться, їх завжди підвищували, це стабільний процес, але ці підвищення не завжди обґрунтовані, заявив експерт.

“У нас, як правило, зростання цін випереджає зростання доходів, а не навпаки. На тлі того, що підвищення доходів у населення немає, раціональним є призупинення підвищення цін на такий обов’язково необхідний вид послуг, як транспорт. Ціни на транспорт однозначно будуть підвищуватися, бо ніщо не зупинило підвищення цін у сфері ЖКГ, також, як відомо, вартість мінімального набору продуктів харчування для українців дуже швидко підвищується”, – зауважив В. Медведь.

На думку експерта, підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Києва становитиме від 30 до 50% від сьогоднішнього тарифу.

За словами В. Медведя, що стосується муніципального транспорту, то зростання цін на проїзд там наразі – це не економічна, а політична категорія. Зрозуміло, виборці негативно відреагують на таке підвищення. Від того, наскільки сильно суспільство відреагує на таке підвищення цін, приймається рішення, наскільки ці ціни підвищать. Психологічно жителів столиці налякали зростанням цін на проїзд до 8 грн, а фактично за підсумком може бути 6 грн.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian