Гройсман перед виборами спробує перекласти відповідальність за ремонт доріг на місцеву владу – експерт

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман перед виборами намагається перекласти відповідальність за ремонт доріг на місцеву владу.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь.

“Децентралізація і так є. Гройсман говорив про зміни в плані розподілу грошових коштів держбюджету. Йдеться про те, щоб передати функції замовників на місця тих ділянок доріг, які примикають до доріг місцевого призначення. Думаю, що це не доцільно через те, що держава веде політику децентралізації за принципом віддати зобов’язання на місця і перекласти відповідальність за їхній ремонт на місцеві бюджети, в яких немає коштів. При цьому більша частина податків відраховується до держбюджету”,- сказав В. Медведь.

Він уточнив, що дорожня децентралізація є політичним дистанціюванням влади від проблеми.

“Якби Кабмін виділив кожній області по 25 мільярдів, то ніхто від цього не відмовився. Коли в нас мінус 400 мільярдів і ми поділимо їх між 20 областями, то ми отримаємо дірку в бюджеті кожної області ще мінус 20 мільярдів. Кожен губернатор буде говорити, що він нічого не зробив, бо грошей не вистачає. Виходить, що у нас впроваджують децентралізацію безгосподарності та корупції. Це просто політичне дистанціювання від проблеми. Гройсман перед виборами намагається встигнути перекласти відповідальність за ремонт доріг на місця”, – резюмував В. Медведь.

Нагадаємо, у березні 2017 року Гройсман повідомив, що 95% доріг України перебувають у жахливому стані. Він обіцяв, що через п’ять-сім років дороги по всій країні будуть якісними.

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) Славомір Новак повідомив 15 грудня, що в 2017 році в Україні відремонтували 2100 кілометрів доріг, що є найбільшим показником за останні п’ять років.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian