Необхідно позбавляти прав навіть у першому випадку п’яної їзди – експерт

Необхідно позбавляти прав навіть у першому випадку п’яної їзди, оскільки кількість ДТП через цю проблему зростає.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь.

“Те, що депутати підвищили штрафи за п’яну їзду до 51 тисячі гривень, є позитивним, але вважаю, що треба позбавляти прав і все. Тому що платять штрафи і продовжують їздити. Через п’яну їзду трапляється багато ДТП, і питання не тільки в них, а в тому, що статистика зростає – дедалі більше і більше пригод трапляється саме з цієї причини”, – заявив експерт.

За словами В,. Медведя, що стосується позбавлення прав, то зараз це загалом є, але тільки не з першого випадку п’яної їзди, а з другого або з третього.

“А необхідно це робити з першого разу. Що стосується самої суми в 51 тисячу гривень, то є різні випадки: у деяких машина за 2 мільйони, а в деяких за 20 тисяч, а штраф один і той самий. Тобто це два різні види штрафів. Тому тут у цьому випадку всі мають бути рівними, незалежно від того, є чи немає у тебе 50 тисяч гривень”, – зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність у вигляді штрафу до 51 тис. гривень за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Про це йдеться в ухваленому парламентом законопроєкті №7279-д.

Цим документом запроваджується інститут кримінальних проступків в Україні, а, крім того, встановлюється кримінальна відповідальність за керування транспортом (зокрема й водним) у стані алкогольного сп’яніння.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian