Перевізники здебільшого купують старий транспорт і тому нові авто в Україні не продаються – експерт

Велика частина перевізників купує б/в транспорт, що призводить до того, що нові автомобілі практично не продаються.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь.

“Є кілька причин того, що автовиробництво скоротилося майже на 50%. Перша причина – це та, що автомобілі не витримують конкуренції з тими авто, які завозять з-за кордону, зокрема б/в. Друга причина – це відсутність платоспроможного попиту. Питання в тому, що дуже дорогі гроші в Україні і складно взяти кредит на придбання техніки та її оновлення. Тому якщо дивитися структуру, то там іде спад не тільки за легковими автомобілями, а й за вантажними тощо. Тобто це свідчить про те, що компанії не оновлюють свій транспорт або зменшують оновлення, і відповідно відкладають придбання у зв’язку з відсутністю грошових коштів. Ось тому й падає виробництво”, – заявив експерт.

За словами В. Медведя, за кордоном стимулюють виробництво шляхом створення лізингових програм і пільгового кредитування під мінімальні відсотки.

“Що стосується прогнозів, то це безпосередньо залежить від двох факторів. Перший. Це митна політика наша, яка є щодо допуску інших автомобілів, протекціоністська. І другий фактор – це доступність людей до грошових коштів для придбання. Сьогодні дуже жорсткі вимоги банків для отримання кредитів на оновлення техніки. Ну і відповідно техніка досить дорога, що не дає можливості її систематично оновлювати. Тому більша частина перевізників купує б/в транспорт, що призводить до того, що нові автомобілі практично не купують”, – зазначив він.

Нагадаємо, у листопаді поточного року випуск автотранспорту в Україні порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротився на 49% до 520 одиниць. Про це напередодні повідомила прес-служба асоціації Укравтопром.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian