Ремонт Шулявського мосту може затягнутися до нескінченності – експерт

Київська міська державна адміністрація (КМДА) навмисно затягує ремонт Шулявського мосту.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив Директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь.

“Ремонт Шулявського мосту не починався кілька років через непрофесіоналізм столичної влади. Зокрема, через некомпетентність, що не дає змоги оперативно ухвалювати рішення з важливих питань та корупційну складову. У мерії насамперед орієнтуються на інтереси наближених осіб, яким потрібен час для підготовки, щоб освоїти корупційні потоки. Поки всі схеми проведуть, втрачається час. Результатом цього є тривалий ремонт Шулявського мосту”, – сказав В. Медведь.

За його словами, через непрофесійний підхід, ремонт Шулявського мосту може затягнутися до нескінченності.

“Тендери виграють непрофільні компанії. Тобто не ті, які спеціалізуються на цьому питанні, а компанії, пов’язані з владою. Якби ремонт виконували фахівці, то це були б прогнозовані терміни. Наразі організації лише готуються до освоєння грошових коштів. Якби тендер було проведено на прозорих умовах, то ремонт Шулявського мосту можна було виконати загалом за рік. Тобто від моменту ініціативи і до моменту реалізації”,- підкреслив В. Медведь.

Він уточнив, що в КМДА могли б розв’язати питання ремонту Шулявського мосту ще минулого року, використавши кошти, які залишалися в міськбюджеті.

“Наприкінці 2018 року в столичному бюджеті був профіцит. Наразі КМДА не зацікавлена у швидкому ремонті Шулявського мосту, тому що кошти вже отримали, і мотивації будувати міст швидко і якісно в неї немає”, – резюмував В. Медведь.

Нагадаємо, за оцінками фахівців, після реконструкції пропускна здатність шляхопроводу збільшиться на 20 відсотків. Довжина нового шляхопроводу становитиме 158 метрів, він матиме шість смуг. Лівоповоротні з’їзди матимуть довжину 293 метри і 2 смуги руху, правоповоротні завдовжки 561 метр – також із 2 смугами руху. На новій розв’язці побудують велодоріжку завширшки 2 м і загальною довжиною 985 м. На одній з ділянок траса для велосипедистів проходитиме під землею. Загальна вартість реконструкції – 830,12 млн грн. Тривалість будівництва – 17 місяців.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian