Експерт пояснив, чому киян змушують платити за світло у 2,5 раза більше

Мешканці будинків-недобудов в Україні “на папері” мають платити за електроенергію за тарифами для підприємств, які в 2 рази дорожчі.

Таку думку під час пресконференції в інформаційному агентстві “ГолосUA” висловив керівник консалтингової компаній William Invest Віктор Медвідь.

За словами експерта, сьогодні посилення заходів щодо боргів за електроенергію відбулося для фізичних осіб. Якщо споживач не розраховується за боргами за світло, то він переходить до так званого “постачальника останньої надії”. Тобто, “надія” зберігається всього 90 днів, після чого цей споживач втрачає можливість взагалі отримувати електроенергію. Після цього ви автоматом потрапляєте на збільшення вартості тарифів на електроенергію, на водопостачання – все переведено в адміністративну площину.

“Яскравий приклад – у Києві серйозна проблема з об’єктами-недобудовами – через те, що “на папері” вони недобудовані. Це будівництва Войцеховського, і там живуть люди. Якщо будинок не введено в експлуатацію – отже, ви маєте платити за тарифами для підприємств, які в 2 рази дорожчі”, – пояснив В. Медведь.

Експерт додав, що люди мають платити “постачальнику останньої надії” протягом 3 місяців, але потім у результаті вони взагалі залишаються без електрики і води. Монополісти отримують можливість сказати, що не вони відключили вас від електрики, а відключили підприємства, і треба виконувати умову – заплатити 150 тис. грн, у підсумку за все заплатить останній споживач.

“Цифри житлового тарифу відштовхуються від цифр нежитлового тарифу. Люди змушені платити у 2,5 раза більше. Усе робиться в інтересах монополістів, які мають намір максимально зібрати гроші з мешканців”, – підсумував В. Медведь.

Як повідомили в “ДТЕК Київські електромережі“, до моменту, поки будинок не переведено на постійний тариф, не можна гарантувати стабільне електропостачання.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian