Гроші, виділені на дороги Київської області, лише підтримають поточний рівень їх аварійності

1,2 мільярда гривень, які виділено на дорожні роботи поточного року в Київській області, вистачить лише на підтримку їхнього нинішнього стану.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив голова консалтингової компанії “Вільям Інвест Експерт” Віктор Медвідь.

“Загальна вартість обсягу необхідних робіт приблизно становить 2 трильйони гривень. Це щоб зробити ідеально. Ми можемо говорити, що на дороги Київської області відповідно потрібно 100 мільярдів. На фінансування в 1 мільярд ми можемо виконати обсяг робіт плюс-мінус на 1 % від необхідного ідеалу. Тому це продовження епохи підтримання поточного рівня аварійності. У нас 1-2 % – це відсоток виходу з експлуатації і приблизно 1-2 % – те, що робиться. Тому ми й утримуємо загальний рівень аварійності на рівні 7 %”, – сказав Віктор Медвідь.

На думку експерта, в Україні виділяється недостатньо коштів на ремонт доріг.

“Обсяг фінансування на рівні 80 мільярдів, який сьогодні запланований, – це рівень підтримки поточного рівня аварійності. Ми не виходимо з цієї ситуації. Навіть якщо якусь дорогу відремонтовано, інша дорога виходить з ладу. Потрібно ремонтувати з випереджальним темпом. Оптимальною була б 10-річна програма ремонту доріг, і відповідно рівень фінансування мав би бути на рівні 300 мільярдів на рік. У нас їх виходить 80, з них у кращому разі десь 50 доходить безпосередньо до доріг і на обслуговування боргів. Це на рівні 15 % від необхідного”, – резюмував Віктор Медвідь.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian