Корупційне навантаження в “Укрзалізниці” становить 10-30 % – Віктор Медвідь економіст

Вартість залізничних квитків може знижуватися за рахунок антикорупційної діяльності.

Про це на пресконференції в інформаційному агентстві ГолосUA розповів голова консалтингової компанії “William Invest Expert” Віктор Медвідь.

“Дуже важливий фактор, на який має сенс звернути увагу, це економічна ефективність від реалізації антикорупційних програм. Та ж сама наглядова рада створювалася з метою поліпшення ефективності підприємства. Ми повинні були побачити результати антикорупційної діяльності. Відсоток корупційного навантаження за різними оцінками залежно від видів від 10 до 30 % по діяльності залізниці. Припустимо, на фонді оплати праці там не такий високий відсоток, а з приводу закупівлі, ремонту транспортних засобів, обслуговування, там 30, 40 і більше відсотків”, – сказав Віктор Медвідь.

На думку експерта, ефекту від антикорупційної діяльності в “Укрзалізниці” не відбулося.

“Ми повинні були побачити зниження вартості послуг, що стало б резервом, щоб не підвищувати вартість квитків. Або ж економія грошових коштів, які були б спрямовані на капітальні інвестиції, на поліпшення або ж швидкості пересування, або ж показники комфортності. Хочу зазначити, що нічого цього не відбулося”, – зазначив Віктор Медвідь.

ru_RURussian