Призначення Жмака на пост глави “Укрзалізниці” є однозначно лобістським . Голос Юа, Віктор Медвідь

Призначення Володимира Жмака на посаду голови “Укразалізниці” є однозначно нераціональним.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив директор консалтингової компаній William Invest Expert Віктор Медвідь.

“Також слід зазначити, що політика уряду загалом зараз нераціональна. Якщо ми розглядаємо залізницю, і весь склад наглядової ради, який призначав попередню кандидатуру для затвердження Кабміном, то там із семи осіб лише один фахівець у цій галузі – всі інші є людьми, які не мають жодного стосунку до залізниці”, – зазначив експерт.

З його слів, призначення Жмака можна назвати тільки просуванням інтересів тих осіб, які пролобіювали його призначення на посаду.

“На цю посаду він був делегований і, безперечно, буде виконувати ті завдання, які перед ним поставили в жодному разі ні Кабмін, ні Наглядова рада, а ті люди, які стоять за його призначенням. Після його призначення ми не побачимо кваліфікованого підходу до розвитку залізниці – однозначно, тому що звідки може взяти людина кваліфікацію, якщо вона буде тільки знайомитися з предметом? Тобто виходить, що підприємство, яке коштує сотні мільярдів гривень, буде передано новачкові для експерименту”, – підсумував В. Медведь.

Як повідомлялося, уряд на засіданні в середу, 26 серпня, призначив Володимира Жмака головою Укрзалізниці. На даний момент Жмак є членом наглядової ради аеропорту Бориспіль. До червня 2016 року був першим заступником голови Одеської ОДА. Раніше працював у нафтових компаніях.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian