Крах автовиробництва: експерт назвав ключові моменти. Віко

Є кілька причин того, що автомобільне виробництво скоротилося майже на 50%. Про це заявив директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь.

З його слів, нові автомобілі не витримують конкуренції з імпортом, зокрема й уживаними авто. Крім того, всередині країни практично відсутній платоспроможний попит на нову техніку вітчизняного виробництва.

Питання в тому, що дуже дорогі гроші в Україні і складно взяти кредит на придбання техніки та її оновлення. Тому якщо дивитися структуру, то там іде спад не тільки за легковими автомобілями, а й за вантажними тощо. Тобто це говорить про те, що компанії не оновлюють свій транспорт або зменшують оновлення, і відповідно відкладають придбання у зв’язку з відсутністю грошових коштів. Ось тому і падає виробництво“, – пояснив Медведь.

Прогнозувати подальший розвиток ситуації на ринку досить складно. Основоположними будуть такі фактори: митна політика України, преференції на ринку і доступ покупців до дешевих і довгих грошей на придбання техніки.

Сьогодні дуже жорсткі вимоги банків для отримання кредитів на оновлення техніки. Ну і відповідно техніка досить дорога, що не дає можливості її систематично оновлювати. Тому більша частина перевізників купує б/в транспорт, що призводить до того, що нові автомобілі практично не купують“, – резюмував експерт.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian