Передача залізничних вокзалів у концесію негативно вплине на безпеку Віктор Медвідь

Передача українських залізничних вокзалів у концесію погіршить дотримання санітарних і протипожежних норм. Про це заявив директор Консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь.

Чи дасть концесія інвестиції? Відповідь: ні, не дасть. Чи дасть вона інновації? Ні, ніяких не буде інновацій. Чи приберуть монополію? Ні, монополію не приберуть. Просто державна монополія буде приватною. Чи збільшиться якість? Ні, погіршиться, тому що санітарні, протипожежні норми погіршуватимуться на догоду того, щоб збільшити кількість торговельних приміщень, які здаються за дуже великою вартістю за один квадратний метр. Безпека погіршиться з урахуванням того, що це режимні об’єкти, вони експлуатуватимуться не за цільовим призначенням, будуть захаращуватися всі ці виходи, проходи, норми і так далі. Виктор Медвидь

Крім того, експерт вважає, що після передачі вокзалів у концесію вартість залізничних квитків може зрости. За його словами, будь-який приватний бізнес буде на відміну від державного отримувати роботи, щоб отримувати норму прибутку. Ця норма прибутку покриває, в тому числі й ризики інвестування. Відповідно вартість квитків буде більшою.

ru_RURussian