Кабмин перераспределил 2 миллиарда гривен на развитие и содержание дорог

Кабмін перерозподілив 2 млрд грн на розвиток і утримання доріг загального користування.

Про це йдеться в постанові уряду №475.

Так, ідеться про перерозподіл грошей, які раніше було спрямовано на видатки за програмою “виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування”.

“Дороги в країні швидкими темпами ремонтують, але виключно в лояльних до влади регіонах. Збільшення втричі бюджету для цих потреб демонструє, що влада готується до виборів”, – таку думку висловив директор консалтингової компанії “Вільям Інвест-Експерт” Віктор Медвідь.

“Ситуація на дорогах трохи покращилася. Я днями проїжджав Кіровоградською, Полтавською, Черкаською та Київською областями, і можу підтвердити, що дороги ремонтують, при цьому на багатьох ділянках капітально. Це не ямковий ремонт”, – уточнив експерт.

Віктор Медвідь зазначив, що “дороги ремонтують за старою, ще радянською технологією”.

“Ця технологія непогана, навіть багато в чому краща за європейські. Головне, щоб вона не порушувалася. Я сам бачив, що кладуть асфальт за цією технологією під наглядом контролерів”, – пояснив експерт.

Він підкреслив, що “нарешті на дорогах почали робити узбіччя, відсутність яких раніше значно збільшувала кількість ДТП”.

“Виділені урядом кошти на ремонт доріг – не такі вже й великі, і навряд чи їх вистачить на ремонт усіх поганих доріг в Україні. Але рівень аварійності, безумовно, вже зменшиться”, – сказав Віктор Медвідь.

Але, за його словами, не в кожній області полагодять дороги. Експерт зауважив, що не всюди цей пункт профінансовано однаковою мірою.

“Дуже важка ситуація в Дніпропетровській області. Упевнений, що саме з політичних мотивів сюди не спрямували гроші. Схожа ситуація в Закарпатській області. Помітно, що в тих областях, де влада свого часу програла місцеві вибори, спостерігаються проблеми з дорогами”, – підкреслив Медведь.

За його словами, ремонтують дороги виключно до виборів.

“Ця активність на дорогах неспроста. Вона на 100% пов’язана з майбутніми виборами”, – запевнив він.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що автодорожні організації до кінця 2017 р. побудують близько 290 доріг.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian