“Укрзалізниця” має низький рівень господарювання

Підвищення тарифів на залізничні пасажирські перевезення – це наслідок нераціонального ведення справ в “Укрзалізниці”.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив координатор руху “Взаємодопомога” Віктор Медвідь.

“Потрібно враховувати, що “Укрзалізниця” має низький рівень господарювання. Тому, підвищення тарифів на проїзд – це наслідок нераціонального ведення справ”, – зазначив експерт.

В. Медвідь зауважив, що маючи такі великі внутрішні приховані резерви, можна було б обійтися і без підвищення тарифів.

“Внутрішні приховані резерви компанії обчислюються десятками мільярдів гривень. І за нормально господарської діяльності протягом 3-4 років, компанія могла б збільшити свою прибутковість мільярдів на 30”, – наголосив фахівець.

Крім того, говорячи про фактори, які не дають змоги раціонально господарювати, В. Медведь вказав на те, що “Укрзалізниця” – це державне підприємство. Крім того, слід враховувати дуже високе корупційне навантаження, неефективність підбору персоналу тощо.

“У компанії нульова мотивація поліпшення ефективності. Тому, замість поліпшення ефективності, простіше займатися підвищенням тарифів”, – підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов заявив про те, що в 2018 році планують підняти тарифи на пасажирські перевезення у два етапи по 10%. Обґрунтовано це рішення істотним зростанням цін на паливо, запчастини, метал, а також інші товари, які закуповує компанія.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian