Експерт: Спрощення процедури митного оформлення “євроблях” є порушенням екологічних норм

Спрощення системи процедури митного оформлення автомобілів в Україні на європейських номерах порушує екологічні норми.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA розповів директор консалтингової фірми William Invest Expert Віктор Медвідь.

“Це дасть порушення тих норм, які були до цього, порушення екологічних норм, тобто забруднення навколишнього середовища в Україні. Завезення всякого мотлоху, сміття на територію України, які не відповідають нормам. І ті машини, які їдуть, видають неприємні шкідливі гази на території доріг у міській місцевості тощо”, – сказав Віктор Медвідь.

За його словами, спрощення оформлення автомобілів з єврономерами на митниці якраз перед виборами може залучити кілька відсотків виборців.

“Наразі будь-яка позиція, яка стосується сотень тисяч людей, а якщо ми говоримо про сім’ї, то це мільйони людей, безумовно, кожен аспект можна на даний момент трактувати як політичні дії. Уряд міг і раніше зробити такі дії (спростити процедуру оформлення “євроблях”, – ред.), але загалом, я думаю, для того, щоб привернути до себе ці кілька відсотків виборців якимись пільгами”, – резюмував експерт.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 13 лютого спростив процедуру митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації “євроблях”.

Зокрема, в уряді зазначили, що одним зі стримувальних чинників митного оформлення “євроблях” є складна і тривала процедура їхньої сертифікації, зокрема, для підтвердження відповідності екологічним нормам. Зазначимо, без результатів сертифікації таке авто не може бути розмитнене.

З метою спрощення підтвердження відповідності такого автомобіля екологічним нормам під час митного оформлення та першої реєстрації на рівні з сертифікатами відповідності тепер використовуватимуть технічний паспорт країни останньої реєстрації.


Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес электронной почты не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

ru_RURussian