Кількість судових рішень щодо конфіскації авто на єврономерах збільшиться – експерт

Кількість судових рішень щодо конфіскації авто на єврономерах збільшиться, оскільки, можливо, частина поліцейських отримали доступи до баз даних митниці.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь.

“Наразі ситуація йде так само, як і була раніше – виписують штрафи… Формально є заява Гройсмана щодо того, що не треба переслідувати (“євробляхерів” – ред.,), але це ж не офіційне оголошення. Закони, які існували, працюють, а законопроєкти, які ухвалено, були ухвалені тільки в першому читанні”, – заявив експерт.

За словами В. Медведя, є нюанси, пов’язані з тим, що частина поліцейських дістали доступи до баз даних митниці (інформація не підтверджена).

“Це дає можливість перевіряти порушення митного законодавства і виписувати відповідні штрафи, конфіскувати автомобілі. Як це було і раніше, але тільки більш масштабно. Також і в судовій практиці – збільшиться кількість судових рішень щодо конфіскації машин”, – зазначив він.

Нагадаємо, влада стурбована ситуацією, яка склалася з нерозмитненими автомобілями на єврономерах, і готова вживати жорстких заходів. Про це повідомляє начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко.
На думку головного поліцейського Києва, щоб стабілізувати ситуацію в країні, потрібно вносити жорсткі зміни в законодавство. Також він заявив, що за необхідності, такі автомобілі можна просто прибрати з вулиць.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish